Wie zijn wij

Wij zijn Jeanet van der Meer en Ingrid Meeuwisse en zijn van oorsprong fysiotherapeuten  ( afgestudeerd in respectievelijk 1985 en 1986).

 

Wij hebben gezamenlijk de 3-jarige acupunctuurstudie gedaan aan de Anglo Dutch College for Acupuncture te Haarlem en zijn allebei in 1992 als acupuncturist afgestudeerd.

In de daarop volgende jaren heeft ieder van ons eerst solo gewerkt.

Wel volgden we samen diverse opleidingen waaronder een studie over voeding ter ondersteuning van de acupunctuur en namen we elkaars praktijken waar tijdens vakanties.

Gedurende 7-8 jaar hebben we samen een functie gehad binnen de afdeling PR van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur waarbij met name informatieverstrekking over de toepassingsmogelijkheden en uitleg over de filosofie en werkingsprincipe van de acupunctuur zelf een belangrijke taak was.

(Wij ondersteunen dan ook met volle overtuiging alle kwaliteitseisen die deze vereniging aan haar leden stelt.)

Naast onze jarenlange ervaring in de fysiotherapie is acupunctuur een zeer welkome aanvulling gebleken op onze uitgebreide westerse kennis van de gezondheidszorg.

Was dit in eerste instantie een nevenfunctie, inmiddels is dit een even belangrijke deel van onze beroepsuitoefening als de fysiotherapie.


In 2001 hebben we onze huidige maatschap gevormd en zijn we inmiddels een hecht team geworden met ieder zijn eigen verdiepingen :

Ingrid heeft zich extra verdiept in Chinese kruiden en voeding, daarnaast heeft zij vele cursussen gevolgd over allergieën, hormonale klachten, infertiliteit en zwangerschapsbegeleiding.Jeanet heeft zich extra verdiept in pijnbestrijding, electro-acupunctuur, gynaecologie, infertiliteit, zwangerschapsbegeleiding, kinderacupunctuur, depressiviteit , burn-outklachten, acupunctuur bij dieren, tuina, slapeloosheid en schedelacupunctuur.

 Als laatste hebben wij samen veel ervaring in het behandelen van hooikoorts en het begeleiden van mensen die willen of moeten (vanwege hun gezondheid) stoppen met roken en hebben veel samengewerkt met de anti-rookpoli's in Leiden en Zoetermeer.