Al vele jaren begeleiden wij, succesvol, mensen die willen stoppen met roken. Voor alle duidelijkheid : dit begint bij een goede motivatie.
Het is helaas niet zo dat door het plaatsen van naaldjes uw rookbehoefte vanzelf zal verdwijnen.
Enige strijd zal u zelf moeten leveren, het is een proces dat tijd nodig heeft . Gun uzelf die tijd !


De acupunctuur geeft u de kracht en/of de ondersteuning om zelf te kunnen stoppen. Er zijn vele acupunctuurpunten die hun werking hebben op de nicotinebehoefte en tevens de vele ontwenningsverschijnselen sterk kunnen verminderen of soms kunnen voorkomen. Denk daarbij aan prikkelbaarheid, geïrriteerdheid, negatieve gedachten, paniekaanvallen, rusteloosheid, slecht slapen, snoeplust, gewichtstoename etc. etc.


Vaak begint onze begeleiding al voordat u gaat stoppen met roken.
Maar ook nadat u bent gestopt met roken wordt u nog enkele weken door ons begeleid, waarna de behandeling langzaam wordt afgebouwd.
Het aantal benodigde behandelingen is per persoon verschillend en wordt in overleg met u vastgesteld. Dit laatste blijkt erg belangrijk te zijn.
Na 40 jaar te hebben gerookt kunt u, na twee weken níet roken ,nog niet echt zeggen dat u er vanaf bent.
De lichamelijke verslaving bent u dan grotendeels kwijt maar de geestelijke verslaving (het gewoonteproces) is nog niet uit uw systeem.

Omdat iedereen uniek is  stemmen wij onze behandeling af op uw persoonlijke situatie. Wij gaan niet uit van standaardbehandelingen en ook het aantal behandelingen staat niet vast.