Al vanaf hun eerste levensjaar kunnen kinderen met acupunctuur worden behandeld. Zij reageren over het algemeen sneller en soms ook beter op acupunctuur dan volwassenen, waardoor het aantal behandelingen aanmerkelijke minder is.
Dit heeft met name te maken met hun energiehuishouding die zich nog volop aan het ontwikkelen is en het feit dat zij heel veel energie hebben.

De behandeling van een kind verschilt dan ook wezenlijk met die van een volwassene;
Er wordt een minimum aantal acupunctuurpunten geactiveerd,
afhankelijk van de leeftijd : 3 tot 5 naaldjes.
Deze blijven zeer kort in de huid staan. Over het algemeen worden de naaldjes direct na het activeren eruit genomen. (leeftijd van 0 tot ongeveer 6 jaar).
Naarmate de kinderen ouder worden. blijven de naaldjes steeds iets langer staan.
Vanaf ongeveer hun 10e jaar verschilt de behandeling niet zoveel meer van die van een volwassene.

Bij ons in de praktijk wordt de acupunctuur vaak gecombineerd met tuina  waardoor het effect van de acupunctuur wordt ondersteund.
Ook wordt het kind hiermee meer op zijn gemak gesteld.
Een aantal massagetechnieken wordt aan de ouders geleerd zodat zij dit ook thuis kunnen toepassen om de behandeling te ondersteunen, het effect te onderhouden of om klachten in de toekomst helpen te voorkomen.
Als laatste wordt er aandacht gegeven aan eetgewoontes en voedingsadviezen.

De klachten waar kinderen meestal met succes voor worden behandeld zijn van uiteenlopende aard.
Regelmatig zien wij kinderen met ontlastingsproblemen, luchtwegproblemen (chronische verkoudheid, slijmvorming), allergieën  (eczeem, hooikoorts, CARA), overactiviteit, onrust of slaapproblemen.